donderdag 20 december 2012

Kringloop gekte

Geloven jullie dat de wereld vergaat? Ik niet, al is het best een raar idee. Dat er geen overmorgen is en dus ook geen kerst en oud en nieuw. Dat Zus niet op stage naar Ghana gaat en ik ook geen 21 wordt maar voor altijd 20 blijf. En dus ook niet alleen ben op onze verjaardag als Zus in Ghana zit. En dus ook niet...
Oke, ik dwaal af haha.

Zondag was het uitverkoop bij de kringloop hier in het dorp. Alles ging weg met 50% korting en je kon tassen vullen voor 2 euro. Natuurlijk moet ik daar dan heen.
Ook Mama vind kringloopshoppen leuk dus gingen we samen. Gelukkig waren we te voet gegaan zodat we niet teveel meenamen, anders had ik heel de winkel leeggekocht. Ik zag weer veel te veel liggen, zo ook een houten vliegtuig. Zo mooi! Ik ging een schaar vragen (ze hadden 'm opgehangen) draai ik me om, is ie weg! Verdwenen, foetsie, gestolen! Ja gestolen, dat is het... Nu draaf ik door, rustig blijven.



Ondanks wat tegenslag dus, hadden we al snel 2 tassen vol met kerstspullen, geen beelden voor in de kerststal jammer genoeg.
Een groot deel van de beelden in de kerststal zijn van het weekend kapot gegaan omdat de kerstboom tot 3 keer toe omviel. Zou dat ongeluk brengen?

Ook kocht ik nog een prachtig petroleumkannetje. De kleur is zo mooi! En ook nog een gele asperge pan. Dat vertelde Papa mij later, ik vond hem wel handig haha. Deze staan nu mooi bij het blik en het varkentje dat ik kocht op de kofferbakverkoop hier in het dorp en de sapkan die ik kreeg van haar.
Van de blikken heb ik er 2. Het zijn oude Italiaanse koffieblikken geloof ik. De deuken hebben zo ook hun charme, vind ik.
Tevreden en voldaan sjouwden we de spullen mee naar huis. Volgende keer toch maar met de auto. ;)





Hopelijk is dit niet het laatste blogberichtje dus tot overmorgen, haha! Ik geloof er echt niet in hoor.
Owja, mijn blog is al meer dan 120 keer bekeken! (121 maar vooruit) Misschien voor jullie niet veel maar ik ben er blij mee! :D


vrijdag 14 december 2012

Have a wonderful Christmas

Vanaf deze plek wil ik alle leuke, lieve bloggers bedanken voor een jaar vol geweldige uurtjes bloggen lezen. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne kerst!
Ik kijk uit naar een nieuw jaar vol vrolijke, grappige, serieuze en ontroerende blogberichtjes.




Liefs,
Boekeltje B


 
 

donderdag 13 december 2012

Ho Ho Ho

Hij staat, eindelijk! Dinsdag avond zijn we naar de Ikea gereden om hem te adopteren. En fijn dat ie het hier gaat krijgen, verwend wordt ie haha. Dit jaar heb ik er niet de traditionele (lees saaie) versiersels in gehangen. Nee, geen slingers en ballen deze keer maar mooie zelfgemaakte versiersels. En zelf gekochte die er ook best zelfgemaakt uitzien ;) En natuurlijk een kerststal, mét oude beelden van Oma.


In het echt ziet ie er veel mooier uit hoor! En op de top geen piek dit jaar maar daar zit de kerstman hoog en trots. Veel mooier en hij is zoo leuk.


Maar het gezelligste vind ik het kerstdorp, met trein uiteraard.
Zo zoetsappig en winters. Met een klein grapje, zie je hem? ;)


Papa heeft dit jaar ook zijn bijdrage gelevererd aan het dorp. Papa heet Piet en is hovenier. Heel toevallig kwam ie een kraampje tegen met 'Kerstbomen van Piet, die vind je bij een ander niet!'
Hoe leuk is dat!



Ik ga nog snel even verder met versieren en opruimen. Het kan me niet gezellig genoeg zijn.






dinsdag 11 december 2012

Ik wordt blij van...

Vandaag eindelijk weer een blogje. Even een week geen tijd gehad om zelf te bloggen. Zus gaat in februari voor 3 maanden in een ziekenhuis stage lopen in Ghana dus vroeg ze mij om een flyer te maken. Ze gaat gelukspopjes verkopen om geld in te zamelen voor kraampakketten. Zodat de vrouwen die daar bevallen in het ziekenhuis hun kinderen een betere start kunnen geven. Super goed innitiatief! Dus nadat ze veel had afgekeurd en hier en daar aanpassingen gedaan zijn is er een simpel flyertje uit komen rollen. Als ik kan helpen, waarom niet!

En hier wordt ik nou blij van!
Al een hele tijd geleden kocht ik bij Allihoppa deze mooie placemats met een geweldig appelmotiefje. Omdat ik toen zelf nog geen blog had (maar wel al stille volger was) vond ik het nu tijd om ze is mooi op de foto te zetten. Ik moet wel nog wat oefenen met foto's maken maar het is een begin haha.



Ik woon nog bij mijn ouders maar ben al druk spullen aan het verzamelen voor mijn uitzet. Heb al zoveel leuke spullen van de kringloop en rommelmarkten dat ik niet kan wachten tot ik een eigen huisje heb om alles neer te zetten. En zeg nou zelf, het is toch zonde om al dat moois in dozen te laten zitten? ;)

Een paar maanden geleden kocht ik via marktplaats een klein Brabantia keukentafeltje. Toen ik deze placemats in haar shop zag liggen, kon ik het niet laten ze te bestellen.
Ik heb geen foto van het tafeltje (hij ligt bij Vriend op zolder) maar deze lijkt erop.



Ook deed ik mee aan de opruimwoede van Sloppopyeah. Ik kreeg van haar dit snoezige popje én deze mooie retro sapkan! Zijn ze niet leuk?! :D


Het popje staat nu gezellig tusen de andere en de sapkan krijgt ook een mooi plaatsje. Moet nog even bedenken waar.
Owja je kan nog net een stukje zien van mijn mooie reuzenrad. Ben er zo blij mee! Deze heb ik van Oma. Zus en ik speelde hier vroeger altijd mee bij haar, echt een stukje nostalgie. Soms zet ik 'm wel is aan en dan komen de herinneringen boven drijven. Heerlijk! ;)

En ik doe ook nog mee voor een 'kerst(erig) pakketje' van Bienmaakt ! Dus fingers crossed dat ze mijn kerstwens leuk vond! ;)

Zo dat was even mijn blog-inhaalslag! Ik ga me voornemen om zeker om de twee dagen iets te plaatsen. Hopelijk krijg ik ook wat volgers want zo is het wel heel stil hier!

zondag 2 december 2012

Wikken en wegen

Kiezen is niet één van mijn sterkste kanten. Zo ook deze, ga ik wel blogs plaatsen of doe ik het niet? Ik ben al een tijdje stille volger van Sophiesweetvintage, Bienmaakt en Mammalien. En steeds ontdek ik leuke nieuwe blogs net als gisteren die van Sloppopyeah en Barbaramama.

Na veel wikken en wegen, blikken en blozen theb ik het toch gedaan dus hier ben ik!

Ik ben verslaafd aan alles waar een verhaal achter zit, vintage, retro (oude meuk zoals vriend het noemt) kringloop winkels, rommelmarkten, mooie foto's, vrolijke kleuren. Verder vind ik het geweldig om steeds het interieur te veranderen en leuke hoekjes te maken waar ik blij van wordt. Ook heb ik twee schatten van konijntjes waar ik graag naar kijk en mee knuffel. Nooit zitten ze stil en hebben ook al snel de bijnaam buurman&buurman gekregen hier.

Zo en nu ga ik toch echt slapen want die blogs zijn ooh zo verslavend!


Liefs